31 December 2012

*Sigh*


Well, this is my story :) Hoping on something hopeless. But, never mind. That was before.

Now, everything's gonna change. I just act like nothing happened. Believe me. I will move 

on. And you don't have to worry at all. You can carry on with your life. I don't cry

anymore. I won't. Oh. Please. Trying to forget you is like endless ocean. But at least, I try. 

Though, I can't fully forget about you but this feels will not be the same as before. Now, I 

starting to believe that my hopeless hope can go die. And never come back. Thank you :) I 

will forget you. Nope. I starting to forget you.


//Someday, it won't ever feel this way and won't be hurt this much.




Deactive For A While


I'm just now deactive my facebook's account. Well, friends. It's just for temporarily. Soon,
 I don't know when the time comes, I will activate it again. Just, I have my own reason
 why I did that. Umm. So, now. I only have a twitter account. So, I don't know much what 
to say. Just to inform my friends who read my blog, " Hey, what's the use of your credit,
 calling calling if there's something up" :)

Sorry Syada, my sister. Akak dah takleh chat lagi dengan kau. Takpe ehh, Twitter ada.
 Haha, kat situ boleh mencarut lebih. Takpun, telefon rumah kan ada. Why don't you just
 calling me? It's not you who pay the bills right ? Haha. Takpe takpe. What I feel after 
doing that? Umm, I feel nothing. Just a little awkward after this, because the first thing I
 did after connected the Internet is log in my facebook. Sokey, I will practice to open my
 blog first after this. Oh. I'm so in love with my blog.
 Lalalalalalalalalallalalalallalallaallalalalallalalalalala.

Waiting for the beauty of happiness :')
InsyaAllah, this is the best way.

muka bangga

//It's enough. My last status. He likes that status. And now, my mission to forget him yawwww :D Pray to Allah that it will complete 100%.




Hey, Be Tough Man.

-__________________________________-

Tadi, aku kalah. Aku nampak lemah dan sangat memalukan. Aku taknak tampak lemah. Aku
 kuat. Aku yakin aku boleh. Aku tak lemah. Tak. Aku hebat. Aku kuat. Aku tabah. Aku boleh
 terima kenyataan. Aku tak lemah. Aku kuat. Aku mampu. Aku,


Ya Allah. Please give some strength. Some strength to forget him. Please, ya Allah.
Hanya engkau tempat aku memohon, meminta, mengadu. Thought, he will never know.
But You know, ya Allah, deep in my heart. I'll never can forget him completely. Maafkan
 aku ya Allah jika aku terlalu merindui dirinya berbanding diriMU. Ya Allah khilafku, and
 because of that. I pray to you, please ya Allah. If he's not for me. Please get rid of my 
feels out of my heart. I don't wanna cry of someone who's not worth for. I'm tired. I don't
 wanna give up on my life just because of that. Life must go on and Ya Allah , You are the
 most important than anything in my life. Aku bersyukur ya Allah, Engkaulah yang
 mendengar masalah ini walaupun aku tak terluahkan. Tolong ya Allah, jangan jauhkan 
diriku dari padaMU. Kerana Engkau kekuatanku. Ya Allah, aku mohon ampunilah dosa ini
Maafkan aku, ya Allah.

//My family also my strength. They are the lights that brighten my life.



29 December 2012

Myself, Be Strong

Hari ahad, bagi aku permulaan segala hari. Mulakan hari ini dengan senyuman. 
Sangat selsema. Oh, disebabkan itu aku tak pergi kelas. Huhu. Takpe, aku 
ada alasan sebab aku tak pergi kelas. Yuhuuuuu~  Mmm, kali ni je. Lepas ni
 tak. Tadi ada serangga kat bilik. Kiki dengan kesakaian dia nak buang ulat tu. 
Dan lah melekat kat tudung aku. Eyy. Kiki guna penyapu. Tapi ulat tu degil
 melekat kat tudung aku. Habis dah tudung aku. Pastu aku buat, sekejap je
 ulat tu tercabut dah. Ulat tu buat bunyi dia yang mengilukan. Geli, geli.
Cakap pasal Kiki, dia pun tak pergi kelas. Semua dah malas gila. Hannah pun
 tadi buat muka bajet rajin semua bagai. Last last dia pun tak pergi. HAHA.
 Maaf Ustaz, kawan kawan saya ni memang pemalas. Tak boleh nak cakap apa
 dah :)

//You know what ? Pretend that I'm okay is more hurt than showing that I'm really not okay. But if that will make everything seems to be okay,  then I'm okay to pretend I'm okay.

Speech From Heart

Terima kasih kerana pernah menjadi seseorang yang sangat bermakna. Terima kasih sebab menjadi seseorang yang menjadi pendorong. Kali ini, betul betul serius. Perasaan ni aku nak lepaskan. Jadi, tinggallah hanya mimpi. Dan aku taknak berharap. Aku doakan kau dan dia akan temui pengakhiran yang bahagia. Semoga dia mampu mengubah diri kau untuk jadi lebih baik :) Terima kasih, ya Allah. Perasaan mencintai itu amat bahagia. Haha :) Starting to be emotional. Tapi, mungkin kerana penat maka aku dah jadi bosan. Maafkan aku. Dulu, aku tersuka kau. tak sangka suka tu bertahan lama. Aku ingat suka saja saja. Mana tahu, serius pula. Takpe, aku masih mampu hidup takde kau. Hum. Just wanna focus on study right here right now. Aku akan ingat mata kau yang cantik tu. Sebab mata aku tak cantik macam kau ^^ Dan terima kasihlah banyak banyak ehh. Aku akan cuba biasakan diri menganggap kau hanya kawan, dan tidak lebih dari itu. Mungkin jarak itu akan semakin jauh. Tak mengapa. Kau takkan rasa apa apa.

//Im not strong as you think. Because my heart is fragile. But I'll try to be more tough than anyone.

28 December 2012

Hard To Tell

Esok akan bergerak balik ke Terengganu. Aku betul betul taknak balik sana dah. Kat sini, aku rasa happy sangat. Takde jiwa kacau semua tulah. Takde nak nangis malam malam. Tidur lena je. Takde masalah tak boleh tidur. Semua okay. Mostly perfect. Ya Allah, aku mohon sangat. Aku tak nak pelajaran terganggu hanya kerana dia. Dia. Aku mahu jadi seperti biasa. Tidak berharap. Aku mahu tumpuan aku tertumpu kat pensyarah sahaja semasa sesi pembelajaran. Tak nak curi curi pandang ke apa. Tolonglah, perasaan ni boleh mati, boleh pergi mati. Tolong. Menangis kerana seorang lelaki. Berdosa. Aku tahu. Sebab tu aku nak bunuh je perasaan bodoh ni. Ia membuatkan aku menjadi sakai dan kebodohan. Aku taknak. Ya. Aku mengaku perasaan ni memang indah. Tapi, indah itu cuma seminit, dan lagi 23 jam 59 minit tu -__- memang sadis, sedih dan parah. Dan kalau dia takde dalam hati aku, hidup aku. Bahagia tu confirm. Jiwa kacau takde. Air mata pun tak kering. Kelakarnya, aku yang sentimental. Jiwa emosi tak tentu pasal. Kenapa? Sebab dia. Dan sebab dia, Entry blog ini dipenuhi dengan kata kata jiwang, emosional. Dan kalau dia tak ada, itu lebih baik. Aku bukan doakan dia supaya tidak muncul dari pandangan aku. Just, I want this feeling turn out into feel as a friend. Not more than that. Lama sangat dah perasaan ni bersarang dalam hati aku. Hari kedua part one :) Yes, I still remember. I'm not put the blame on him hundred percent. Yes, all the faults should be mine. I'm who's the one who doesn't tired. I'm the one who's letting him to come in. And I'm the one who's being hurt again and again. But, still I'm not tired. Masih bajet kuat, hebat. Padahal malam malam nangis. Eyyy, malu doh. Tak gentle lansung.

//bagi sesiapa yang baca. Tolong, doakan aku dapat lupakan dia. Thank you <3

27 December 2012

Muka Pokai

Aku bukan terbaik. Tapi, kau menyempurnakan aku. Wahai kawan dunia akhirat :)

Alhamdulillah, Allah menyempurnakan harini. Semuanya berjalan dengan lancar. Tiada apa yang terjadi. Cirit birit, muntah darah. Takda. Semua okay :D


Boleh kata harini seronok gila keluar dengan Nurul Syakirah Abd Jalil. Kawan since form two. Jadi rapat gila masa form four ( tu pun nak cakap ). HUHU. First, gerak pukul 10.30 dari KTM Sg.Buloh. Mula mula, Syakirah ni asyik cerita pasal Amir pahang dia tu. Haha. Dah , cukup dengan boyfrienddd kau tuu. Untunglahh, comel korang. Ashhhummmm! (bersin jap) Haha. Sejuk. Harini keluar jalan jalan cari makan dan barang barang murah di Times Square. Takde sesi movie-ing. Sebab, alasannya cerita takde yang best. Jalan punya jalan, Syakirah ni pulak jenis yang boros gila ( time ada duit ke takde ke, sama je ) Nampak je yang shantek sikit. Terus nak. Tak kira dah mahal murah. Main tibai beli. Itu nasib baik ada aku, kalau tak habih dohh seribu hinggit keluar tadi. HAHA. Penat gila kaki berjalan, sempat pulak photo shoot kat situ. Haha, buat kenangan kan? Lepas tu jalan lahh, aku beli lens, haha. Mula mula tak tahu aku punya power. Pergilah check, tak sangka mak! Power aku dah tambah gila. Dari 700 jadi 800. Biar betik kau. Risau dah ni. Takpe, bila kayo nanti, buat laser jelaa kan? Bahaya tuu. Syakirah yang memang poket tebal ni, beli dua set. Okay, tebal gila dompet kau. Lepastu, jalan jalan lagi belilahh macam macam. Ended up dia, aku tak jadi beli vans. Sebab harganya sangat cantik, dan duit poket aku tidaklah cantik seperti itu. Dan duit aku RM150 tu tinggal hanya not sepuluh dua keping. Okay, aku boros. Tapi, Syakirah? Dia tuuuuu -______-


Barang yang kitaorang memboroskan duit ke jalan tersebut .


Syakirah --> Kasut, Beg, Kemeja boyfriend dia, Baju apak dia, Lens dua set, Makan pagi, Kfc dan  peplum half dress.


Fateen --> Baju untuk dua adik, Chiffon blouse untuk ibu, Jam untuk ayah, Lens untuk aku, Makan pagi dan KFC.


Shopping tak hingat dunia kau -.-


//Syakirah suka makan katak goreng . HUHU. Muka petak cam spongebob :P

Hope, don't come back.

Kalau boleh aku nak minta satu permintaan. Boleh tak  minta aku taknak balik sana ? Semakin lama aku kat sana, semakin aku menjadi gila dengan perasaan sendiri. Tapi bila difikirkan balik, aku kat sana untuk belajar. Bukan untuk berperang dengan perasaan sendiri. Dan kalau ditanya pun kenapa aku kat sana? Mestilah aku nak jawab, aku kat sana sebab nak belajar. Dan aku ke sana sebab keluarga. Dan kalau ditanya keluarga dan dia , mana lagi penting? Of course dan semestinya aku menjawab keluarga. Dan kalau difikir dengan penuh tajam, buat apa aku nak berharap pada seseorang yang layan aku macam musuh dia? Dan dia pun tidak menunjukkan sebarang minat terhadap aku. Wah. Ayat boleh tak blaa lagi? Haha. Mestilah, jawapannya give up je. Malu doh berharap, penat pun ada. Sakit jiwa pun.

Seriously, aku macam apa je kan? Haha, tak payah nak emotional sangat la kan? Tapi, kadang kadang jiwang pun takpe. Sebab manusia, terutama perempuan, mudah terluka. Takkan diorang nak tunjuk muka happy sepanjang masa? Ada kalanya manusia perlu menangis? Kan. Sedangkan ada je lelaki menangis, inikan aku? Aku maybe tak nampak macam girlish sangat. But, I'm still a girl. 

Here, I've listed five factors why I should forget about him. Completely.

1 ) Tengok cara dia layan aku! Tak hormat langsung aku sebagai perempuan. Dan aku pernah tegur dia sekali. Sekejap je okay. Lepastu kembali mecarut dengan aku. Walaupun aku tak.

2) Dan semestinya dia menyukai rakan sekelas aku yang baik lagi cantik dan happening dari aku. Lagi alimmmmm. Muslimah solehah :D

3) Dia tak langsung mempunyai minatnya terhadap aku yang serba kekurangan ini. Sedih sadis. Tapi, takpe.

4) Bila dia pandang aku , macam dia pandang musuh ketat dia yang lansung tak boleh nak bertegur atau aku ni macam sakai je bila ditengok oleh dia. *habis kau ayat bm semua berterabur dah -.-

5) Aku benci bila aku yang over kot bila dengan dia padahal dia nak tak nak je layan aku even as a friend. 

Dan ini extra yang keenam :)

6) Dia terlalu sempurna dimata aku ( bukan di mata korang ) dan kesempurnaan dia membuatkan aku rasa dia bagaikan langit dan aku hanya seekor semut di atas bumi. Dan , aku terasa kelayakan aku semestinya out.

Walaupun disitu tertulis hanya enam. Ada banyak lagi sebab sebab yang munasabah yang menyebabkan aku patut lupakan dia. Well, bak kata Aiman Aqilah. Bukan senang. Tapi, semua benda dalam dunia ni takda satu pun yang senang. Macam biasa, USAHA, DOA dan TAWAKAL. InsyaAllah Allah akan sentiasa permudahkan :)


// Just give up once, please? Give up on your stupid feelings.

Aku Percaya



//kadang kadang tak semua yang kita nak kita dapat , kan ? :)

24 December 2012

Having Fun At Home

Assalamualaikum, to all people.

Hmm. Rasa gembira tak terhingga dapat balik ke rumah. Weehee :D haha. Nampak tak suka no. Hahaha :) Macam mana nak cakap eh. Selera makan bertambah tambah sejak balik ni. Dari kenduri kat kampung haritu. Well, ni mesti naik berkilogram. Sekarang tengah kenyang. Alhamdulillah, tadi makan sedap sangat. Walaupun sardin dan telur dadar je. Rasa sedap sangat memandangkan air tangan ibu tercinta. Semalam sampai selangor setelah tiga hari di kampung yang sangat sejuk pada waktu malam seperti pasang aircond. Rindu kat kawan kawan sangat. Yang ada disini mahupun di Dungun. Haha. Nampaknya Terengganu sudah banjir teruk. Membuat muka berharap agar cuti dapat dilanjutkan lagi seminggu ke? -_- Haha. Nampaknya harapan itu hanya harapan. We'll see if it can be reality. Harini ibu ajak pergi beli barang sekolah untuk adik adik. Seriously, rindu gila masa sekolah dulu. Tak belajar dan selalu gagal. Tapi yang bestnya tak payah nak repeat. Tapi, setelah masuk University ni, memang tak payah cakaplah kan. Study nak rak kot. Haha, takpe. Sekejap je belajar ni. Cuma yang sadisnya, semakin lama semakin susah :'(

Okay, okay. Nak bersiap jalan jalan sambil cari barang untuk adik adik tercinta.

Bye.

// love is an incredible feeling. It is so beautiful <3

*sorry if ada salah eja ke apa. Malas sakai nak betulkan -.-

16 December 2012

No More

Apabila aku tersedar dari lamunan dan mimpi. Aku tahu, aku dan dia memang tak ada harapan. Beribu kali aku mengatakannya. Agaknya, itu memang kenyataan. Ya, lihatlah apa yang ada pada dia. Aku tak boleh nak katakan dia memang sempurna dan indah. Tapi, dia hampir sempurna. Dan tengoklah aku, yang begitu banyak kurang disitu dan disini. Ya, ada someone bagitahu yang dia tak pandang semua kecantikan, keindahan, kekayaan dan so on. Tapi, nyatanya aku memang tak layak. Aku tak nak dia dengan aku. Sebabnya aku tak luahkan, kerana aku taknak. It's just aku terlalu kurang. Kalau betullah dia akan terima. Tetap juga aku taknak. Dia lebih layak dengan orang lain. Bukan dengan aku. Aku bukannya sesiapa. Aku hanyalah Fateen Nur Nadhira yang terlalu banyak kurangnya. Tapi, mulut kata lain. Hati kata lain. Jauh dalam hati, aku betul betul mengharapkan dia. Tapi, orang cakap ikut hati mati. Jadi, ikut kata minda. Think the best. He's not for you. Let him go for someone better. Aku inginkan yang terbaik untuk dia.

//I don't know what to say no more.

14 December 2012

The Best Way

Ya Allah, aku mohon padamu tariklah kekuatan aku untuk pertahankan perasaan ini. Kerana apa yang aku dapat akhirnya hanya jatuh. Dan berkali aku sakit, aku masih mahu bangun. Dan berkali aku jatuh, aku masih mahu bangkit. Dan berkali aku dikecewakan, aku masih tidak berputus asa oleh orang yang sama. Dan berkali aku disedarkan yang dia bukan untuk aku, aku masih mahu mengejar. Apakah aku ni sudah hilang rasa malu? Adakah aku ni muka tak malu? Jika segala kekuatan ini mampu membuatkan aku jatuh dan tidak kuat lagi untuk bangkit. Maka aku sedia. Sebab hidup dalam kesedihan bukan yang aku inginkan. Aku tidak menyalahkan takdir. Malah, aku menyalahkan hati yang tidak serik. Aku menangis tapi keesokan harinya aku masih mampu tersenyum. Aku sudah terlalu penat dengan senyuman palsu. Tapi, itu yang membuat aku kuat. Tolong ya Allah, aku mohon. Kali ini, kau berikanlah aku kekuatan untuk melupakan dia, dan kau tariklah kekuatan aku yang mempercayai yang akhirnya kebahagiaan milik aku. Aku sudah putus asa. Terlalu banyak yang aku kesalkan. Aku tak mahu hidup ini dipenuhi penyesalan.

//it's not your fault . It's mine .

12 December 2012

I like YOU

No matter what you say , what you do. I like it. I
like everything about you. And then automatically I
make a smile. Even when I see your name, it is
enough to make me smile. Thank you, love. Though
you always make me cry, but you never forget to
make me smile even when you don't realize it.

//You are the only Exception.

Don't Wanna Run Away

Assalamualaikum, olls. Today, sad entry. HAHA :D


There's no point if I keep hiding my feeling. There's no such a happy ending if I keep run away and believe that I could forget him just like that. Yaa, that's that. And, that that that that. Stop that. Yaa, that thing. Yes, I admit that I still have that 'perasaan'. But, I know that I can't put any hope. It is not enough just to say his name in my heart to get rid of my miss towards him. It is not enough just to stare the moon and stars to heal my pain.  Just yaa, when I count the stars, I remembered 'Little thing called love' story line. When we love someone, and we want get that one, we must write the one's name on the stars. But still for me, It's sounds like khurafat and syirik. So, I pray to Allah that someday, I will forget him completely. But no matter what I do, to erase him from my life, I can't. I just can't. Maybe I don't try hard enough. Or because something always bring me back to him. And at last, I let this just stay in my heart. Just let it be. Because I don't care anymore how much hurt that he gave to me before this. And I know that he will hurt me more and more after this. I know that he does not realize it. I don't blame him. It is just I'm weak. I don't know before this when I say that I'm strong, actually I'm not. And when I'm hurt and don't know what to do. I just act cool and smile at everything. Just to heal my heart.

//I don't wanna run away. I'm ready. Let's settle this.

10 December 2012

Menipulah kalau cakap tidak

Setiap hari aku berharap dapat melihat dia. Dan walaupun terpaksa curi curi pandang pun takpe. Aku melepaskan orang yang berharap sebab dia. Aku tak mengejar kebahagiaan aku sebab dia. Dan walaupun aku sudah janji taknak tunggu dan berharap lagi, tak bermakna aku akan pergi dengan orang lain. Hati ni tetap degil. Aku tak boleh dengan orang yang aku tak suka walaupun orang tu sebaliknya. Aku taknak nanti aku melukakan hati orang tu sebab aku masih menyimpan perasaan terhadap dia. Perasaan tak boleh dipaksa. Sebab itu aku mengikut kata hati yang selalu menipu. Aku tak berharap dapat bersama dia. Tetapi hati ni tak dapat nak menerima orang lain sebabkan dia. Secara kesimpulannya, aku tidak berharap terhadap dia cuma aku masih tak dapat lupakan dia. Itulah akhirnya. Menanti masa aku dan dia temui perpisahan dan dengan itu aku akan terpisah jauh dari dia. Dan, perasaan itu juga akan turut terpisah dari hati :)

//menipulah kalau aku cakap aku dah lupakan dia. menipulah kalau aku cakap aku tidak ada perasaan terhadapnya lagi.

9 December 2012

Girl's Day


I love every scene of this day :D 

Permulaan

Haih. Penat lahh harini. Tapi, nasib baik dapat pelepasan awal tadi. Huhu. Tadi dalam kelas asyik tergelak je. Haha. Si kiki laa asyik cakap 'no' versi istanbul aku datang. Haha. Seriously, cuma kitaorang je dapat rasa kelawakan part tu. Hmph. Sebenarnya tak sabar nak balik Saujana this Christmas's Holiday. Yeah. Finally, dapat juga pergi wedding pakcik. Jyeah. Also, I'm really my family and home even, I just arrived at Dungun. Sangat lapar. Takpe, malam nanti kitaorang nak pergi makan makan kat Cafe. Nak makan ape eh? Emm. Nak makan masakan ibu lah. Rindu gila. Em.
Tadi, belajar calculus. Alhamdulillah, sedikit sebanyak dapat juga tangkap. Mestilah berharap taknak repeat. Kalau boleh, nak habiskan every semester without repeat any paper. Wish me luck :D
Dari bilik ni, boleh nampak budak main tennis laa, main badminton dan bola sepak. Baguslah diorang. Badan sihat, otak cergas. Okay, belog. Nak pergi menunaikan panggilan Asar sebentar :) I will come back later.  P  e  a  c  e  .

//Doakan keamanan GAZA .

8 December 2012

Try

I'm trying to stay away from you. But, all I got were hurt and pain. Yes, I'm also trying to be positive and not to cry, because I don't want to look like a fool and weak in front of you. I became mute and don't know what to say and do when you were linger around me. After all what you did to me, why I still can't accept the fact that you were not meant to me. And I still don't realize it, I'm a fool exactly. Still hoping for you. Even when your attitude just make me more tired, I still don't give up. Even if you hate me, I still love you. Even when you have somebody that you love, I still hope that you will be mine. And when I woke up from all the beautiful dreams, I know, I never get you. 
And after everything that I did, just make you more hate towards me, I get bored of myself. So, I decided better that I stay away from you, from now on. It is not that I don't love you anymore. It's just, I want to let you go. Maybe, you're not the one for me. It is my fault who is so easily fall in love towards somebody who can't be mine. Full stop.

//Kita mungkin tersuka pada orang yang salah. Tapi, itu yang mengajar kita supaya menjadi tabah untuk mencari yang mana benar benar tercipta untuk kita.

4 December 2012

Jadi terbaik

Segala kelemahan kita, kekurangan kita. Bukan menjadi penghalang. Aku tahu sesetengah orang menganggap itu sesuatu perkara yang memalukan. Sedangkan aku rasa semua orang ada kelemahan dan kelebihan. Walaupun ada je orang yang kita tak nampak di mana kelemahan dia.
Sebenarnya. Itu tugas kita, mengatasi kelemahan kita. Berusaha menjadi lebih baik dari hari ke hari. Rasakan sebenarnya masih ada yang sayang kita. Yang mahu terbaik dari kita. Walau gagal setelah cuba, masih ada peluang untuk meneruskan perjuangan. Tak semua orang percaya kita kuat tetapi sebenarnya kita mampu. 
Dan kadang kala ada orang memperlekehkan kita sebenarnya dia penakut. Dia tidak pernah berada di tempat kita. Jadi dia tidak tahu. Dia juga takut untuk berada di tempat kita. Dan dia sebenarnya juga mungkin pernah merasa itu. Jadi untuk membina semangat dia, dia memperlekehkan orang lain. Dia berfikir dia sudah cukup bagus. Tapi, dia seorang yang sangat menyedihkan. Hidupnya hanya bahagia ketika memijak orang lain. Dan dia sebenarnya sudah kalah. Kalah mengawal diri. Kalah untuk menjadi matang. Belajarlah menghormati orang lain, dan dengan itu orang akan menghormati kita. Cuba, untuk sedar. Manusia sama saja. Bezakan yang mana keanak-anakan dan yang mana patut kau jadi. Umur semakin meningkat. Segala masa kanak kanak telah lama ditinggalkan. Jadilah seseorang yang boleh dibanggakan dari segi positif. 

//nasihat orang takdok kejo.

3 December 2012

Decorate

I don't know why I'm very love this song. The 'Decorate' song is belong to Yuna, which is also my favorite singer. Haha. Okay.

Melihat kawan kawan yang sedang belajar. Dalam hati kata, aku ni memang pemalas. Terang terang part two memang susah. Okay. Firstly, calculus. As we all know, calculus bukanlah seperti math mod yang senang tapi susah juga sikit. Calculus juga bukan pokok kaktus. Tapi susah dia menyakitkan macam terkena duri kaktus. Pernah dengar integration dan differentiation? Itulah yang akan aku belajar -__________-
Kalau study hard, mesti boleh! InsyaAllah. Nothing impossible if Allah let it be possible. So, that's why prinsip usaha, doa dan tawakal tu mesti digenggam elok elok! Okay. Ngantuk dah. Tidur dulu.

Salam Cinta.

Never at all I will hate you,
because it is easy to love you.

12 October 2012

Be patient friend

Assalamualaikum and it is 2:29 early in the morning.

I'm watching runnin man now. while waiting for the buffering, I feel a little bored so now I wanna write something here.
Arghh. Finally, two more papers left. Discrete math and CS paper. Dua subjek tu memang bagi aku susah sangat. Alhamdulillah, we've got three days gap for math paper and two days for CS. Humphh. Tapi, cakap je susah. Gap yang ada tu bukannya kitaorang gunakan betul betul pun. HAHA. Ahh. Tiba-tiba rasa lapar pula pagi pagi buta ni. Tapi, what to do? I don't even have any snack to eat. Sedih. Seeing my friend, Shuha sleeping like a sleeping beauty make me so jealous. Kenapa aku tidak rasa mengantuk sepertinya ? ? 
Rindu gila kat keluarga. Ibu, ayah dan my two adorable sister. And also I miss my maksu. Syakirah, my bestie ask me to chill out at times square. Rasa lama gila tak hangout dengan diorang semua. Memang lah, aku rindu dengan suasana kat sana. Nak senang cakap, aku masih tak dapat nak biasakan dengan keadaan kat sini. Kadang kadang aku tak faham dengan loghat orang sini. Aku terpaksa meminta mereka untuk mengulang percakapan mereka. Ahh. You can see my stupidity. Tapi, takpe. I've got two years to learn the pantai timur language. Haha. okay bye.

mood: Tak sabar nak balik rumah. weeeweeeweeee :)))
fateengotalotofstoriestotellya

23 September 2012

you are the ONE

inilah kenangan semasa mingu destini pelajar (MDS) atau minggu yang kami anggap sebagai minggu dera pelajar. tapi minggu inilah yang banyak memberi kenangan. kenangan pahit dan juga kenangan indah. memang, saat ini aku mengenal kehidupan jauh dari keluarga. saat ini aku cuba mencari kawan untuk mengisi ruang yang kosong. berusaha untuk hidup berdikari. walaupun aku tak rasa aku tak kuat tapi aku berjaya. dan pada waktu ini aku cuba untuk menjadi matang. ini kehidupan yang sebenar. Minggu pertama disini begitu banyak kenangan. memang seronok jumpa kawan kawan baru. ehemmm. dan kenal dengan senior senior. HAHA. disini begitu berbeza dengan sekolah. tengok gamba diatas, gadis comel itu diberi nama Fairuz Aqila. aku panggil adik manis ni ayush je. HAHA. dia yang aku kenal masa first day lagi. orangnya nampak macam sombong. tapi, beliau memang baik. dan banyak lagi kawan kawan yang memang berperanan sebagai seorang kawan yang aku jumpa disini. mereka terbaik. waktu ini mengenal subjek baru. susah sangat pada permulaan. tapi mungkin kerana berkat doa ibu dan ayah, tak lupa pensyarah dan kawan kawan aku berjaya merasakan ini tidak sesusah mana.
sekarang akhirnya kami semua akan menghadapi final exam untuk semester ini. terasa cepat waktu berlalu. macam semalam kami baru menjejakkan kaki disini. sekejap waktu berlalu. dan selepas ini setelah berakhirnya final exam kami maka berakhirlah semester satu yang begitu indah ini. INDAH TAPI SUSAH. tapi yang susah itu yang membawa begitu banyak keindahan yang akan terus melekat dalam jiwa. inilah hidup. aku akan lekatkan memori itu kuat dalam ingatan!
hey, sem 2. here we come!

loveyousomuchsemesterone.

16 September 2012

No matter what

banyak kali hati disakiti. selama itu ku cuba mengerti yang aku harus sabar. itu tandanya tuhan suruh aku lupakan dia. tapi, masih tak mampu. selangkah aku pergi untuk menjauhi, selangkah dia datang menghampiri. tapi, bila aku berpatah balik, yang aku dapat hanya penyesalan. dan, seterusnya aku mengulang kembali peristiwa yang sama. tiada makna. aku cuma minta tiada apa lagi yang muncul dalam hati mengenai dia lagi. serik, tapi masih juga mengharap. sakit, tapi masih juga menunggu. tiada makna. setiap kali jika dia menyakitkan hati aku, yang mampu aku lakukan hanya tersenyum. padahal, dalam hati hanya tuhan yang tahu. pedih perih sakit luka calar bagai. dan dia masih menyakitkan aku. terus terusan. aku tahu aku ni bertepuk sebelah tangan. berhak ke dia nak membenci aku. well, ikut fakta. itu sangat berhak. jadi, teruslah benci aku. janganlah bagi harapan sebab harapan itulah yang membuat aku menjadi terus berharap padahal yang hanya aku dapat nanti hanyalah sia-sia. memang, aku tak mampu dan tak kuat. sebab aku kalah dengan perasaan sendiri. dan dari situ terbitnya sebuah penyesalan lagi. hidup aku penuh dengan kekesalan yang tak pernah habis.

aku mengalah dengan kau. kau menang, ambiklah !


10 September 2012

Nothing happenned yesterday

Saya suka dia tapi suka tak bereri cinta, dan cinta tak bererti harus memiliki. Jadi, aku biarkan perasaan terus pergi, hilang , hapus.  Aku rasa semua orang mampu melakukan perkara yang sama, Cuma nak tunggu sampai hapus terkubur tu memang mengambil masa yang lama.

8 August 2012

Don't worry, this is life

Bila aku melihat dia, aku dapat melihat sesuatu keindahan yang hanya aku seorang yang nampak. Senyuman yang terukir di wajah dia memaparkan beribu kegembiraan, tapi sebenarnya aku tahu dia sedang memikul beban yang sangat berat. Tak pe, senyuman mungkin boleh mengurangkan sesuatu sakit. Aku tahu sebab aku merasa yang sama. Cuma aku tak tahu mana yang lebih pedih dan sakit. Mungkin aku, mungkin juga dia. Kadang-kadang kita perlu belajar setiap manusia tuhan takkan uji lebih dari yang dia mampu.

Sebab itu, sebanyak mana ujian seseorang itu alami, dia masih mampu tersenyum walaupun pahit. Dan bila dia sudah tidak mampu tersenyum, percayalah dalam hatinya masih boleh mengukir senyuman. Dan jika dalam sinar matanya sudah tiada cahaya kegembiraan, percayalah dia masih boleh berdiri dengan kuat lagi. Dan jika dia sudah tidak percaya yang dia masih boleh bahagia, percayalah dia sebenarnya cuba untuk menjadikan hari orang lain bahagia.

Kadang-kadang dia mungkin cemburu akan orang lain, tapi dia sebolehnya mengingatkan pada dirinya sebenarnya tak semua orang sempurna. Dia tahu dia tak ikhlas melihat kesenangan orang lain, tapi dia sekuatnya tersenyum dan percaya dia juga boleh menjadi terbaik. Dia juga boleh bahagia pada akhirnya. Dalam hatinya tak henti berdoa, agar dia akan mengecapi bahagia tu juga pada akhirnya.

Dan akhirnya, jika dia sudah merasa sedikit bahagia itu, dia takkan pernah lupa dia pernah terluka dulu. Percayalah.

By: făŤėĒŋŊũŖņĄďĤĭřĀ,

It started out as a feeling

Hari ini hari yang cukup membahagiakan ! walaupun sakit perut sangat, perjumpaan dengan kelab, assignment tak siap lagi dan hari ni sungguh memenatkan ! pening. tadi nak muntah. entah apa apa lahh penyakit aku ni. humphh :(  tapi nak cakap lahh ni, even thought hari ni macam tak best je lah. tapi, bagi aku it was one of the best day I had ever through here in UiTM. hehe, tapi sebab apa yang happy kemain tu tak payahlahh nak cerita kan. shhh. secret dah laa kan.

ohh, tadi zamir mesej. dia cakap Syakirah balik saujana XD , dia happy sangat sampai tertonggeng. dahsyatt tuu :D takpelahh zamer, asal kau bahagia sudahlah. ok, bila aku nak jejak kaki kat saujana ? ok, minggu depan ! sumpah, tak sabar nak balik wokk! hewwheewww :) sekarang sudah pukul satu setengah pagi. dan roomate aku sorang ni masih lepak cafe. buat assignment katanya. aku bahagia ni weyy. senyum sampai telinga. nak terkoyak dah mulut aku ni dok senyum bahagia sangat ! :)))))))

betul weyy ! raya tahun ni aku semangat gila ! memang dah boleh rasa kemeriahan raya tahun ni! maybe sebab dah lama terpisah dengan keluarga :'( rindunya kat mereka semua. takpe, raya boleh jumpa. :')

orite lahh weyy, ngantuk sudah ni. saya tidur dulu. Bye, Assalamualaikum. I love you :)

fateennurnadhira,
percayapadaparipari.

19 July 2012

I'm coming home :)

yeay! esok, aku gerak balik rumah. tak saba nak jumpa keluarga. hehe. aku duduk sorang je dalam bilik je sekarang ni. roomate lain balik dah :'( hemm. takde orang pun nak temankan aku. nanges. hmmph. ohhhhh, tidak sabar nak 1st puasa with my beloved family! haha. I hope this will coming Ramadhan will bring me a lot of positive changes. And aku nak cari malam Lailatul Qadar tu.

Mesti masa puasa nanti Kesatria  tak de kawad. hehe, tapi tak best. hmmp. talk about Kesatria, I want to tell ya that I'm really addicted to that 'tutt' . haha, I'm kinda fanatic to him ;) Fyi, it's not that I love him or something like that, it's just I like the way he do something with the aura that I cannot tell you how the aura effects me very much. hehe. bagi aku dia tu sangat tegas. kuat marah hehe, tapi he really have the sense of humor. He likes to make jokes. and every time he do that, I will laugh very much. I really like his personality. My type! haha. It's not me the only one who adores him, I think all of my friends like him damn much. and kiteorang berebut dia tau! haha. I know no matter what we all do, we never get dia lahh! because he already have someone special. untunglahh gadis itu ;)

melodrama,
fateennurnadhira.

8 July 2012

Mood for today

Assalamualaikum,

first of all. hmmph, okay my English bad. so, let's write in malay je lahh kot. harini, saya tak tahu lahh ape mood saya. yang penting, orang yang saya pernah suka gile gile buat saya jadi benci dengan dia semeluat yang mungkin. mungkin orang tu tak perasan yang dia dah buat saya rasa macam sampah -.- sapalah aku ni nak berkawan dengan orang macam dia. aku ni otak brape GB je. tak layaklah nak kawan dengan orang pandai cam dia. perghh. aku memang selalu macam tuu. ape yang buat aku terasa, aku orang pertama yang nak kawan dengan dia. so, dia layan aku mula mula okeylaa. pastuhh, tiba-tiba cam dia bosan kot kawan dengan aku. tiba tiba dia berkelakuan agak dingin dengan aku. aku tak boleh tahan lahh kawan. aku still anggap kau kawan even aku dah rasa menyampah sampah kot nak tengok muka kau. itu sbb aku dah jarang cakap dengan kau rather than before this. maybe kau okey aku yang tak okey kott. MAAFLAH aku tak boleh nak jadi kawan yang seperfect yang mungkin. I'M a loser. finee -.-

tadi buka puasa ngan jikah. wahh ! seronoknya makan. syodapp aih. :) jangan jeles nyahh. Haha, yang bestnya after mentekedarah tuu kitaorang ngumpat org, best kau. tak baiknya mengumpat org ni. hmmph. dosa aihh. tak apelah. kiteorg cerita tentang masalah aku dengan sorang budak ni. dia jahat sgt dengan aku dan aku tak ade idea kenapa dia buat aku cenggini. aku rasa disampahkan buat sekali lagi :'(

buat kwn aku sorg ni, aku tahu kau sygkan dia lagi. InsyaAllah jika jodoh kau dengan dia lagi, pasti pintu hati dia akan terbuka untuk kau. usaha , tawakal dan doa yang mampu kau lakukan sekarang ni. wokehh, I'm feeling like I'm a doctor of love. perghh --,


*aku ngan ahmad tadi cam kanak kanak riang je. budak tuu suka kacau aku tengah buat kerja. bagus betul perangai dia. perghh. terganggu --'

benarbenarceritahidupsaya,
fateenbelieveinthefate

4 July 2012

rainy day


The worst feeling is when someone makes you feel special, then suddenly leaves you hanging, and you have to act like you don't care at all.

idontcareanymore,
fateenbackoff

3 July 2012

she's the girl


kadang-kadang luaran takkan menunjukkan dalaman yang sebenar

terimakasihperasaan,
fateen.

I will forget you

I will forget you. Starting today,
I don't know you. I have never seen you.
We never even walked pass each other.

I’m okay. I forgot everything. I’m happy with my busy life.
I've met a great person too.
Love is always like this. It fades away after some time.
Can’t even remember it.

  It's not difficult. I will forget everything after today.
I'm just getting used to my changed life.
Love is always like this. It fades away after some time.
Can't even remember it.

When love goes away, another love comes again. It definitely will.
Even if it hurts now, it will hear a little later.
It will forget. I will too.
I will erase everything. I definitely will.

I will forget you now. Just like a wound heals.
 I will. I will. I will forget you.

nicesongtohearto,
im alreadysleepy

I'm Understood

ape kejadahnyee tajuk entry ini. ngong ngongg [-_-] 

well, now i know. apapun yang terjadi. aku kena back off. kau nampak aku senyum je tak semestinya aku tak sedih. kau tengok aku okay je padahal aku dah kayy Ooo. aku berlagak depan kau aku tabah padahal aku lemah. hmph. apa lagi nak tulis ni. haha. aku bagi kau semangat tapi siapa nak kasi aku semangat. untunglahh ada haziqah di sebelah aku. kasi aku kekuatan. dia kawan terbaik. mendengar masalah aku. aku percayakan dia. sebab dia doktor cinta yang terhebat di abad ini, jadi nasihat dia yang aku pratikkan. tidak salah untuk menyukai seseorang. tapi, kita tak boleh paksa orang untuk suka kat kita. kita hanya mampu berdoa kepada tuhan agar hatinya terbuka untuk kita.

untuk kau, aku sedang belajar lupakan kau 100%. dan FYI, aku dah boleh lupakan kau 50%. hahah, tengok. aku boleh sebenarnya lupakan kau. kalau kau takde, aku masih ada orang lain yang menyayangi aku. buat apa aku terus berharap pada sesuatu yang mustahil aku miliki. aku mudah untuk melepaskan tapi sukar untuk melupakan. hati aku pandai pandailah aku rawat. it is best if you don't even know what I've felt towards you before. if you know it, i think things gonna be so awkward. better if we'll just be friend. it is hurt, but i still can heal the pain myself, because i already used to it.

kalau kau perasan, aku dah berubah banyak. perlakuan aku terhadap kau. oh, thank god. kesal sebab aku tergedik kat kau dulu. fine. aku akan layan kau macam aku ni lelaki. okayy. I wish the best for you. jangan jadi macam aku, cepat berputus asa. kau kena dapatkan cinta kau. aku tak boleh nak pertahankan perasaan aku sebab aku tahu apa yang akan terjadi. kau masih pilih dia juga akhirnya. ahh. ayat sadissss lagi ni --' oklaahh, k babai!


argg!abaikanlahgiler,
fateenpercayapadadiri.

30 June 2012

officially missing them

assalamualaikum. hai. emm. happy July guys! pejam celik, nampaknya. dah sebulan aku kat dungun ni. tanpa ada sebarang kepulangan aku ke saujana, aku masih boleh bertahan duduk kat sini. agaknya raya nanti baru aku balik. nampaknya ibu ayah dan adik adik dah start merindui aku. haha, truthfully, aku rindu mereka 100 times, sebab aku kat sini sorang sorang je. aku rindu nak cakap selamat malam pada tiap tiap malam pada ibu ayah dan adik adik masa kat rumah. kat sini, aku selalu tidur lambat. aku tak telefon pun ibu dan ayah. bukan aku taknak telefon, nanti aku jadi terlalu merindui sampai jadi homesick. kat sini aku belajar berdikari even ibu ayah yang bagi duit belanja. kih kih kih. emm, bila kat sini, memang betul betul memerlukan duit yang banyak. aku sampai jadi segan sangat nak minta ayah ibu masukkan duit. baru masuk, tak sampai seminggu suruh masukkan duit lagi. aku bukannya boros ke apa. memang betul kat sini memang perlukan duit. aku mengaku la aku selalu merayap ke bandar. hmmph. tapi, untuk beli keperluan diri tau. bukan nye berpoya poya. ngehh.

aku rindu kat ibu dan ayah. agaknya bila aku nampak mereka berdua, mesti aku menangis tersedu sedu. aku tak boleh. sedangkan bila cakap dengan diorang punn, aku dah nak nangis, inikan kalau diorang depan mata. aku terlalu merindui ibu dan ayah. aku rindu nak borak dengan ibu, cari pasal dengan ayah. gaduh dengan adik adik. sebab apapun yang jadi, keluarga yang buat aku bahagia. huhu, nak nagis dahh ni. walau apapun yang jadi keluarga yang buat aku jadi kuat smpai sekarang.

kerana doa ibu ayah dan keluarga yang lain, aku berjaya tiba kat sini. aku nak balas jasa ibu dan ayah. mereka dah berhabis banyak untuk aku, hanya kejayaan aku yang boleh membalas mereka. aku ni anak harapan. aku kena berhempas pulas untuk mereka. sebab mereka adalah cita cita aku. cita cita mereka untuk tengok aku berjaya mesti aku realisasikan. hanya itu yang mampu membuat mereka bangga. bangga akhirnya, kejayaan tu mampu diraih oleh anak yang mereka tatang bagai minyak yang penuh sejak dari kecil. senyuman mereka, kekuatan mereka, segala jasa yang tak dapat aku balas sepenuhnya oleh ibu dan ayah menjadi semangat yang membakar dalam diri aku ni. mereka kekuatan aku. aku sayang mereka <3




*atas, haha, masa kat domino's. hmmphh tah ape benda yang istimewa sangat yang ada dalam handphone tuhh . haha :DD

*yang bawah tuu, kat Pantai Cahaya Bulan. ibuku sungguh ayu. ayah sematt ohh pegang kacamatahitam. haha.


sememangnyarindu,
fateenjanganmenangis

28 June 2012

suka suki hidup ini

wahhh. lega gila dapat siapkan assignment yang banyak banyak tuu. nasib baik dapat siap. hemm ;) biasalah, ini fateenlahh, pantas membuat kerja. hahah (yelaaa sangat tukan). hmmphh. setiap kali aku baca entry aku ni. aku rasa macam aku ni budak yang happening je (happening lahh sangat kann), tapi entah kenapa, sebenarnya aku rasa di dunia luar, aku ni lebih pendiam? aku ni seorang yang sangat baik, dan juga pemalu. haha :DD percayalah cakap aku.

oklaa, tuka topik. hmmpphh. tadi aku pergi pasar malam dengan jikah, ayush, hanna dan salwa. ayush, hanna dan salwa membawa haluan masingmasing sementara aku dan jikah berfoya foya bersama. mencari bapak ayam. kehkehkeh. bukan bapak ayam lah. ayam goreng jeww. kat situ banyak gila ayam goreng, bapak kau. aku tertanya tanya sampai sekarang kan?. kampus kiteorang depan laut. dah sah sah banyak ikan. tapi, sampai la ni, aku tengok asik ayam jaa yang ada. apa ayam kahh yang  berenang di dasar laut dungun itu? wahh. sungguh gempak cerita ini. hahahaha :DD suka suka.

ok ok. after that aku tengokla kan  baju yang ada kat situ. fuhh, mak kau. cantik memang lah haii. tapi mahal mekk, aku takdek duit nak beli. nangis. nak balik rumah. pastu nak ambik banyak baju kat kedai ibuu. tsk tsk T_T derr, sedih ouhh. emm. weyy!! korang nak tau tak. aku dah jumpa tempat yang jual meehun sup yang sedap. even rasa sedap tuu taklehh lawan yang kat saujana punya, tapi at least aku dah jumpa makanan kegemaran aku kat situ yang mempunyai rasa enak yang mendalam. haha. harituu aku beli, tak berapa nak kena dengan selera aku laaa. membazir duit je tauu nyahh ni.

ok, entry kali ni dah macam essay panjang yang menyakitkan mata. apa kata kita berundur dulu lahh ye awokk. saya rindukan family saya di Saujana Utama :'( nak balikk...

rindutakterkata,
fateenselalubahagia

27 June 2012

I made a mistake

waduhh! lagilagi entry sedih jaak ni! takdak kaa yang happy sikit ni. ahhh! hidup aku memang menyedihkan. tapi juga bahagia. sejujurjujurnya. aku sedar aku dah buat kesalahan besar sangat. aku terlalu berharap. aku punya salah ni sebab sudah mengganggu hidup dia. aku malu dengan diri aku. selalu membuat tindakan yang nak menunjukkan kat dia yang aku suka kat dia. patutnya, aku kena tahu yang aku ni tak layak nak berdampingan dengan dia. wehhh, aku ni siapa? emmmmmmmm. nak nangis. dahla aku rindu kat family aku, sekarang aku ada masalah tentang perasaan pulak.

memang kalau sekali kita suka kat seseorang tuu, hati kita akan rasa terseksa. emm. entahh. tapi, betullah kata orang, menyukai seseorang boleh terjadi dalam sekelip mata je. tapi, nak melupakan perasaan tuu, lama sangat. agaknya, sampai mati punn masih tak boleh lupaa lagi. emm. sedih, aku ni bukan kuat sangat nak bertahan rasa peritnya bila kita mengharap sesuatu yang tak pasti. lebih lebih lagi bila kita dapat tahu, yang peluang kita untuk bersama orang tuu amatlahh tipisssssssssss. hahhhh. aku jujur jelah. aku nak mengundur diri. tapi, memang aku tak boleh buat masa sekarang.

jadi biarlah perasaan tuu menyakitkan hati aku. melukakan hati aku. menyakar jiwa aku. biarkan parah. sebab aku yang pilih jalan tuu. aku sedih dengan diri aku tak mampu untuk mengawal perasaan :'(



akuyangpilihjalanni,
fateenngantuknaktidur.

26 June 2012

Wish it disappear

joe bonomo's album
 
aku sedar siapa diri aku. aku nak berhenti tapi hati ni degil. otak kata fateen, sudahlaaa tu. otak mengharapkan aku untuk berhenti berharap. hati pula cakap, fateen, teruskan. teruskan. kenapa nak berhenti? diri aku mengeluh sebab tak mampu nak buat keputusan yang bijak. terkadang aku rasa diri aku ni bodoh rupanya. bukan bodoh apa. bodoh sebab tak mampu nak mengawal perasaan. kerap kali aku nyatakan, kerap kali.

aku selalu terlupa. yup. itu penyakit aku. pelupa gila nak mampuss. entah. nak cakap keturunan pun takk kan. nak kata makan semut selalu pun tak. hmphh. baguihh laa camni fateen. you don't even know why you be like this. sudahlahh. aku mahu berhenti. berhenti. berhenti. nak letak jawatan --' penat kot.

entry gile lagi..

sebenarnya. apa yang aku cuba nak terangkan kat sini. aku sedar laa siapa diri aku. dia tu yang menipu aku. aku faham kenapa dia nak tipu. dia memang suka permainkan orang macam aku. dah banyak kali aku kena. kali ni, I'll be aware lahh kan. jangan ingat ko senang nak pijak kepala akuu. grrrrrr. aku geram betul dengan kau. ishhhhhhhh. bodohlaa. tak tahu nak cakap ape. yang penting, aku tak percaya kauuu. ishh. YA, ALLAH, tolonglahh aku. aku manusia biasa. kalaulahh aku boleh baca pemikiran orang. mesti aku takkan tertipuu. tolonglahh aku.

*telinga aku sakit ni. tadi ada orang jerit kat telinga aku. bungukkk tol la kan. nasib baik tak sumpah jadi sesumpah. grrrr --' suara dah la cam babuunnn.

akusakithati,
fateenbaikhati.