24 December 2011

kau ada, aku ada jugakk :)

alahhhhhhhaii. ponat tangan den menekan keyboard! fyrra , apapunnn. kau kena ada lesenn jugakk, sebab jalan raya kat Malaysia ni kitee yangg punyyeeeeeeeeeee. alamakk, lapo pulakkk. nak makan jappp. aroma maggi karii. ngehhhhhhhhhh :)

*lapolapolapolapolapolapolapo :o

somebody cemburu buta

cikk fyrraa jgn jeles keyh. bukan aku sorg jaa yang ambikk lesen lahhhh :) takpe, pejam celik, kau da dpt result, pastu nak amek lesen seribu juta kali punn takpe eyy. kau kan tokey bookshop. ngehh ngehh. tak mengnjing oke. :)



*takpe fyra, after aku dpt lesen. aku bwk kau merantau satu dunia. ecehh :)

HAI

dear unprivate diary, let me whisper to you bout sumethg. come closer. it just all i want to say to him is,


*tabolelupakandiahanyasekelipmatasajasebabdiaakutahuapaerticinta. jiwang kot.

23 December 2011

no full stop

dahlahh ffateen. asik nak wat post baru jaa. tahap bosan ke apee? ye ye. aku bosannn. benci betul [=].[=]' muka specky aku. cun tak? cun kan? hahahhahahhh.


*inilah kejadahnya bila aku di tahap bosan gila monyett.

walking from a to z

lot of fun. tengok belog comel orang lain. today was better than yesterday. i'm gonna make tomorrow will be better. hmphhh. this late of night, my sister buat bising learning korean language. her pronounce was quite good jugaklahh. maybe, kite bolehh fly to korea sooner or later. if ada duit lahh. poket kosong. habuk pun tiada. camane? dia (adik) dah start nyanyi lagu 2PM yang skrg ni tengah pukul 11:28 PM. yang sorang lagi adik tengah berdengkurrr. kurr kurr :>
............
yang aku punn  nk kurr kurr jugak. now, i'm really in mood to watch Fynn Jamal. i do lovee her.


*cousin ajak pergi ict. hmpph, we'll see how it goes coz i'm so busy lately. really :)

I'm on the road

hehe. best giler tadi. drive kereta kat jalan yang besar and byk kereta pusing pusing situ. driving is quite hard and i really need to practice again. voooooooooommmmmmmm! be aware, fateen is on the road. dia bawak kereta macam orang yang mereng. so, hati-hati. AWAS, pemandu sedang diujii. okay der, i really miss my schoolmate now.

hey. aku rasa ngantuk sangat sekarang ni. nak tidurr je. mata dah macam tutup buka tutup tutup dah ni. tangan masih tekan keyboard. full stop. bawak kereta memang syokk. tapi, bila ada halangan or something like kereta depan so slow, aku kena tekan brek sikit. but, i don't know what the meaning of sikit tu. so i tekan tapi slow slow. memang tak de effect la kann. Huh! bahaya betul budak ni bawak kereta. bab motor, aku takde masalah. okay je. boleh kata tahap pro lah kan. hehe :)

Ibu,, ya nak motor baru bole tk? ngih ngih. i da dapat lesen L. bole la merempit luar Saujana pulak after this. nak beli plat 'L' kat kedai tauke cino. tampal cecantik kat motor buruk aku tu. then, breenngggg!! merayau satu Malaysia. sapa nak tumpang. bole blaa. Dilarang membawa muatan ye kalau lesen takat 'L' jee.

aku kena belajar rajin-rajin kalau nak berjaya dpatkan 'P' sewwwcepat mungkinn. okay. takat ni saje.. BYE.

*i love my simple blog. buat hati sya suka riang.

22 December 2011

Not kiddo anymore

since next year 2012, I'm not a student for SMK lagi. aku mesti berazam untuk jadi lebih matang. i think that i'm not matured enough. aku tak bertindak matang dalam banyak hal. aku selalu merengek to my parents if i don't get what i want. i cannot stop membebel until i got what i want. i know my attitude make my parent tired of me. but they be patience of me. i always argue with my sisters. it is enough.

aku tak tahu diri aku bila aku pretend menjadi orang lain. i must be myself. sangat unik bila menjadi diri sendiri. aku mengaku keadaan persekitaran like fren, age make me can't be myself like before. hmphh, aku telah hilang. jam sekarang 2305. i think i can be what i want if i don't act stupidly like before this and think before do something. i will never do something just for own benefit again. i will do it with sincerity, it is for people that i love especially my parent. i need to study hardddly. for getting good job, 

even, there so much Pain inside my heart yang dah jadi scars punn. i can't be selfish. is not i'm the only one that born to be like this. there's somebody that must be feel the way i do, even more pain they had through. if they were strong, so i must be strong 1000 tmes more than them. no need to cry again. because this is life. it is complicated. so tomorrow, i will say hi like before this to you. i gonna make you was better than this day.

need to sleepp.

*esok saya ada belajar memandu. kena tidurr awall. BYEE :)

eat a lot of Angin.

alahhai! rindu giler babeng kat ohhhhhfyrra! yang memang da lame tak lepak dengan dia. sgt bosan duduk kat rumah. televisyen pun tak menayangkan cerita yang best untuk ditengok. duduk rumah. duduk depan laptop lah kejenya. hishh. haha, okeng. this holiday, i went so many places! wow, Malaysia is really amazing now and forever. haha. aku pergi negeri pantai timur.

First of all, I went to kelate sbb ada sedara kahwin. best jugak sebab aku dpt beli shirt yang cantik kat situ. goodgood. okeng. lagi satu mknn kat kenduri mmg sedap. terbaekk! betul. tak tipu. tapi, bcause of skrg musim hujan ombak kat PCB kuat gila. so, tak dapat mandi situ. last aku mandi laut tu mase aku six years old. lama dah. dah tua dah aku skrg. hahahahh.

next story, after stay kelate for 3 days two nights, kteorg bertolak pergi ganu kito plk. kat sane, kteorg pergi mkn. sedapp. murah pulak. restoran terapung namenye. ok. pastu pegi jln jln kat Pasar Payang yg murah-murah brgnye. kena pandai tawarmenawar. hha. mak aku beli baju kelawar dua tau. aku beli keychain byk byk pakai kat beg. haha. we went so many places and tak lupa pergi Masjid Kristal yang so amazing! sempatlah rasa solat kat situ. memang sangat seronok. tak taw nak ckp cne. korg mesti try pergi taww. btw, keropok lekor dia sedapp gile. kena beli borong. baru puas!

last place aku pergi is Pahang. tempat lahirny aku. haha. koi org phg! kat sane, singgah cherating. stay for one day. feel so relieved sbb walaupun hujan, masih boleh mandi kat situ sbb situ kwsn teluk. tp, kalau hjn lebat, tak boleh mandi taw. bahaya. okeng. mandi lah, syoksyok. seronokkk. rasa nak pergi lagi. mandi 24 hours. sampai beku takpe. ada kisah menarik, waktu mandi pantai, kaki mak aku kena gigit ngan ikan. baik betul ikan tu. mak aku takutt nak mandi. haha, cherating best! packing packing. nak balik Saujana dah. singgah mkn kat gambang. pastu., beli lah apa apa buah tangan nak kasi kat kwn kwn mak kan. then, we in the car sampai saujana. sempat singgah pasar kat Saujana.


memang this holiday. best giler. tak taw nak ckp ape. mmg Daebak! haha, bak kata org korea. mmg awesome. bak kata org putih. mmg hebat, seronok dan seronookkk. haha, holiday yg almost perfect. okeng. that's all. aku dah serupa muka donatt//


kenduri kat kalantann.

*malas nak upload gambar. lembapp sangat. rasa nak lempang je line broadband ni.

17 December 2011

Buat apa nak banyakbanyak drama?

so sick when we talk about this topic. okay. since both have the same feeling, why not just go on together like before this. no one would hate it. i'm so sure that people would like it. okay. why we must torture our heart that make so many scars? what u gonna do is follow what ur heart says. it can be better. if you really didn't have the feel like before this. speak truthly. ' I don't like her or him'. full stop. no need to remind the old memories. but, if you still have the pieces of love inside ur heart. chase for that love. like the lyrics of one song, jangan tunggu lama lama, nanti lama lama dia diambil orang. kn dah melepas?? nanti frust menonggeng sendiri kan? haha. okeng. this talk is not for me. ini untuk orang lain. orangorang yang sedang menghadapi situasi macam tu. okeng. i'm so bored. but i'm happyyy :) hahahahahah.sekarang aku suka warna-warna yang vintage pulak.  biruu, merahh, hitam. pinkk (maybee). apa kejadahnyee tulis fav color pulak?

*since form two I loiike him until now, even he's not here anymore. dah merempat kemana.

16 December 2011

Gumbiiraaa

jangan tanya banyak mana aku gembira. sebab aku tak tahu tahap apa jenis gembiraa aku ni. tapi yang penting, aku bahagia GILAA! jangan tanya sebab apa yang buat aku tersenyum sampai ke telinga sebab aku tak mampu nak cerita. aku tak dapat cakap apa-apa lagi. terima kasih. dah lama aku tunggu, haha. finally. aku pun tak expect taw! haha. aku bahagia gila. terima kasih. gembira sangat!!! rasa gembira dan bahagia ni lagi hebat daripada dapat no.1 dalam mana-mana competition. AAHAHAH. behave myself supaya jangan nak gembiree sangat. WUAHAHA. hidup ni memang indah. baru aku tahuu. indah sangat. walaupun kadang-kadang aku sedih tak tentu pasal. tapi, bila aku nak stat marah, aku akan ingat perkara bahagia tu, mesti aku tak jadi marah. tengoklah betapa gembiraanya aku saat ni! HAHA. walaupun benda tu benda kecik je. tapi, aku tetap happy sebab aku memang happpppppppyyyyyyyy :)))))))))))))))

Tengok, tengok! aku tengah senyum! nampak, nampak?
*dalam hidup ni, kadang-kadang ada sedih, kadang-kadang ada gembiree. cuma nak tunggu yang happy tu, kena sabar jee kan?

13 November 2011

SPM and 2PM

When talk about SPM, I rmmbred about 2PM bcause the splling is almost same. HAHA. So, tomorrowday was a vry big day for me. I wish that I can do the best for this BIGGEST EXAM! My ibu said that I seems relax je. But, actually, I couldn't feel the pressure of gttng exam. Bcse of I'm too sure that I could do but when I thnk about the many chapters that I don't read yet, I feel like don't want to take the exam. Or maybe we could delay the exam or sumethg. Oh, I wish I could do that. The reason why I write in English because want to prctce for BI paper. HAHA. Actually, I'm not so good in BI, grammar. And for high English, very low. Okayy. Need to go. Need to readd. Need to give full attention for tomorrow. love all the things.


JUNHO! Why are you so CUTEEEEEE! <3 lebiu!

*wish that I could go for 2PM concert, even just in dream. :'(

7 November 2011

Huh!

Penatlah sekarang! DUSH. kasi debik sama muka sendiri. ketandusan idea nak tulis apa pada awal pagi nak dekat jam 4 ni. jap lagi nak tido. mimpi JUNHO 2PM. lepastu bangun pagi breakfast. pastu fikir nak pegi kelas addmath ke tak nih? tulah virus malas melanda woo. jadi malas gila tahap gaban nak pergi. Pekse nak dekat gila gila dah ni. adoi. poning palo denn. nak dapat straight A? memang tidak lah, tapi boleh je kalau study hard hard. tapi, aku cmni je, relax je. cam tak pekse kan? huhuh. malas lah. tapi nak cemerlanglahhhh. jadi pelajar terbaik SPM tahun ni! HHaaha. dahlah, nak mimpi jap. dong deng.

*wish semua students form 5 kat SMKSU dapat buat SPM tu bagus bagus, kasi kaw kaw. ngee.! BYE.

13 October 2011

syntax error

even kita selalu gaduh. kau tengking aku, aku teriak kau. walaupun malas nak minta maaf, ego sesama sendiri. nangis tak tentu pasal. kutuk dan mengata. tak boleh nak pandang each other. bersendirian. biarkan masa yang memperbaiki. kdg kdg, aku terkilan ayat kau, kau merajuk gurau aku yang kau anggap kasar, masingmasing buat salah. aku tak sedar kesilapan aku, kau pun sama. kdg kdg kau yang terlebih over, aku biar je. even aku penat nak pujuk kau, tp aku fikir aku salah. so, aku kena betulkan mana yang salah. aku mengaku aku jugak pernah merajuk ngan kau, gaduh pasal small things. benda kecik dibesarkan. aku rasa tu buang masa. we're matured enough. kalau kau ada problem, share with us. if aku ada problem, i will do the same. we were friend now and forever will be. aku tahu kdg kdg kau ckp kau moody, tp aku rasa aku ni mcm sampah bila kau lyn aku mcm aku ni si penyibuk yang terhegehhegeh nak kawan ngan kau. tp, aku faham dan try to accept sebab kau buat mcm tu. kau ckp kau moody. yes. ok, fine with that.
after everything suddenly turned to be okay, i hope it will always ok. before this, mungkin kita semua byk berahsia antara satu sama lain, tapi, now aku dah dengar, kau dah dengar, kita semua dah dengar isi hati msg msg. aku rasa masih banyak yang tersimpan, tapi aku rasa ok je. kalau kau dah boleh terima, aku pun, aku harap hubungan friendship kita akn jadi more stronger ok. 

*all my mistakes, i hope you will forgive me, my friends.

26 September 2011

Addicted

What time is it? It's 2PM. Awww
Junho.
Today, I was not going to school today because I have no papers. I was feeling quite tired due to the examination, which took almost a month. But, this week was the last week, and the final paper is subject of physics which is really a killer subject after add math. Tiada banyak cerita yang nak dikongsi. Jemputan open house pun semakin berkurang sebab bulan syawal pun sudah nak menutup tirainya. And now, it's time to give my full attention towards my coming soon SPM. JYEAH! You know what? In my class, there are only five people who passed the add math trial paper. Aku mengaku yang aku takdelah study hard for this subject walaupun it's quite hard. Tapi, trial paper ni memang susah nak mampus! Memang agak gila segilanya. Aku tahu masih ada chance lagi untuk terus try lagi sampai lulus kann? Target 'c' untuk add math. C pun jadilahh. Kira bangga jugaklah kalau dapat C. HAHAHA :D
BYE.



*the real pain is when to get results. not when taking the examinations.

23 September 2011

If we talk about time

nak diikutan SPM tinggal lagi sebulan je. dah buka buka, bukan buka laman muka buku<--not interested to it anymore. enough. Macam mana aku nak cakap yang aku bersyukur, aku sangat bersyukur. That was a really good news for me. Alhamdulillah. I will do the best for the real. Three things must be do, berusaha sekuatnya, berdoa, dan tawakal kepada-Nya. That's the only way. Good Luck for me.

*I will do the best for my real SPM.

17 September 2011

Open House

We were so young. not young lah. teenagers. ngee. my friends, eylia, pika and fyda buat open house. first, i went to eylia's house. private open house. having me bandung, my fevret. sumpah sedap and sekarang rasa nak mentekadarah lagi. second, aku pergi to pika's house yang sungguh sesak dengan jirannya yang menjamu selera. mkn mihun sup kat situ, sumpah sedap. mihun sup with sup gearboxx. tell me! that's my fevret!ada lagi, aku mkn, aku mkn mihun sup je kat rumah dia tadi. Lastly, aku pergi rumah fyda pulak. makan laksa, also my fevret. pokoknyaa, yang berkaitan dengan mee atau mihun tu, faveret wa la tuh. Haha. bosan lahh. dahlah dapat seribu mesej free. kena habiskan dlm mase dua ari je. bengong! kasilahh sebulan. baru wa dpt abiskan seribu mesej tu. wa dahlah tak ramai membe yang ade byk kedit. lol. guwa malaslahh. gwe nak tdur sihh. tapi gwe mahu makeup blog. wa malas gileeeeee nak mampuss. hell-o. budu. LAPAA. want to eat the kambing. hehe :)

*hey, thanks to my friend's moms because masak yang sedapsedap semuanya.

15 September 2011

We really need to talk

it was you to be blame. why you must blame it on me. kau yang ada dia lepas tu kau cakap aku? hacker. aku tau kita duk jauh. tapi, still kita boleh jumpa if aku went back to kampung kan. aku jumpa kau. cuma kau tu je, ckp dah lama tak jumpa. nak break? break je lah. buat apa nak mencarut lagi. ok, i dah let you go. biarkan kau buat apa kau sukee, oke. nak kata aku, aku pun bukan sayang kat kau lagi dah. stop je, lepas ni, jangan nak panggil aku or whatsoever k. kau yang ngada-ngada. oh, aku balik time raya hari tuh, buat-buat tak kenal sama aku eyy. aku lost contact kejap ngan kau tak semestinya harus jadi macam ni kan, kejapp je, kau dah found awek sejati kau. puihh, fikir aku kisah lahh. oi kucing nenek aku, aku punn dah lupee kau lah, pas ni kalau kau miaw miaw kat aku mintak tulang ikan. aku taknak kasi. dah cukup fateen. esok pulak merepek ok. miss this raya time;
makcik ku yang cun, my outfit is better than yours. kekekk.

14 September 2011

so, Malas dahh aku

betul. aku malas dah nak online facebook. bosann. budak yang hot je online okey, me? i'm not hot.
this time, aku remember one thing. hmpph, i hope that time will come again. hope our friendship will be like before. nope. it can't happen. my fool grammar. argh! who's care? like before, you always tell me your story, your problems and i just can let you borrow my ear. but time will always change and i know babes human also can change. but, i realize, it was me that tired and malas nak layan kau. malas nak tegur kau. oke, stop. maybe, kau tak rasa the changes, but i don't care. apa nak jadi, dah jadi punn. so, aku sedar bukan salah kau. maybe aku yang unperfect ni rasa tak layak nak kawan dengan kau. so, i stop. i can't. continued our friendship like before. althought i hope, you will act like nothing happened before but it will never ever terjadi woot. went hangout together, haha. memories, sometimes we have to throw it away from our minds.so, i dah buang kau. sorry. takde tempat untuk kau dalam senarai member aku. maybe, kita takde chemistry to be friend? maybe. you ever think it ever before? no kann? hha, it is enough. tiada guna kita kawan kalau each other tak faham antara satu sama lain. better we stop. dalam hidup, mereka datang dan pergi. so, my little hope, don't forget me as your friend before, don't forget my advise okey, don't forget my smile, don't forget my face, don't forget how much time that we ever through it before.

*my heart fall to pieces, yet i know, it is hard but what can i do.

Duduk rumah lepak-lepak makan donat

Hari ni budak rajin iaitu aku sedang tak datang sekolah. baring-baring, tak buat kerja rumah. ni nak spm tak lama lagi nih. dok meroyan tengok belog. hehe :DD budak rajin memang selalu macam tu. dah ok stop. aku ni tak mandi lagi. berbau busuk gilee. tapi, i dah gosok gigi okeyhh. colgate tau. jangan main-main. hehe. monyet, monkey, monkey. hilang idea nak tulis apa. donat. enaknya, hehe. lama tak makan kau. last pun, masa raya haritu maklong aku masak. sedap woot. five star wa kasi. hehe. lol. saya ada benda nak cakap ni. tapi jap lagilah wa bilang sama lu yaah. rindu la kat sara, my makcik tua kerepot tu. miss her, betul! sungguh, tak tipu. when i was younger i saw my daddy cry, hehe. my daddy cry because dia tak dapat merasa bawak kete BMW sampai sekarang. hehe, lawakkan. kalau aku kaya, aku nak beli BMW for my ayah. pastuh,jalan-jalan cari makan. stop, tamat. shopping handbag, baju, and all woman's thing untuk lovely ibu. ngee :) kalau kayalahh. tapi tak kaya. internet pakai broadband je puun. kalau pakai unifi baru kaya lol. hehe. merepek lah. kentut busuk betul. wey, cerita halimah jongang dah tak de ke? haha. karipap-karipap cinta. karipap dengan donat, agak-agak mana lagi sedapp eyh? i wonder babes. wonder pet ni. nananana.Tamat.


* hey babes, i love you like a love song

Minggu Memerah Otak Habis habis

Senyumm sikit, senyum sikit to all SPM's victims ni. hha, tadi jawab soalan add math kan. bapak susah tak terkata lahh. kalau gagal pun rasanya tak pelik lah. Soalan gilee susah pulak tadi. even, aku dah byk buat latihan kan, tapi soalan dia 10 kali ganda lagi susah. betul! aku ngan member semua dah buat past years tau. semua member ckp, susah lah apalah, ada yang nangis lagi. so, memang betul soalan tu susah. aku ni tak cukup masa pulak. first dapat paper one, ingat senang la. tapi susah woot. so, teacher cakap cover paper two sebab teacher dah kasi strategy lah untuk answer paper two tu. gap before paper two, aku punyalah meneroka section c yang aku kata senang tu. ingat bole dapat full mark tang tu. meleset sangat wey, jangan harap soalan senang, mimpi la luu! bapak susah macam susah gilee bapakk susahh! so, sekarang ni mengharap kurang-kurang dapatlah lulus. 40 punn mak tak kisahh. hehe :DD
Bukan nak kata apa, this week baru je habis, esok (khamis) tiada paper, lusa (jumaat) cuti!! cuti bukan nak rehatkan otakku, tapi nak paksa dia masuk banyak-banyak ilmu ni. cehh, tak nak lahh gagal. pas minggu ni, dtg dah minggu yang membuat kepala aku jadi peningpening lalat. fizik? kimia? lol. sakit hati bila tak paham cikgu mengajar, lagi sakit hati kalau baca banyak kali pun still boleh gagal nihhh. susahnya spm.
tadi aku pening kepala after jawab the killer add math punya soalan, agaknya otak aku memang dah sakit. dewan yang panas. ada air-cond, nanti otak kecut pulak. panas, otak kembang sampai pening. tengok soalan yang susah gilee babeng, lagi peninggg. nasib baik dah jawab. hope spm betul punya lagi senang dari this trial okey.

*lek luu, trial je kott. spm kau bantai lar habishabisan. kepala nenek kau, cikgu aku cakap kalau markah spm sebenar kita dilanda kebakaran ataupun banjir berlaku, a.k.a something bad happen kat real spm's mark kita, dorang pakai ambik je markah trial. gilelahh. tak nakk aku.

13 September 2011

HEY, reng reng!

Hey, rengek rengek! Aku lempang kau penyek. Hear my advise k, Be brave man! be brave like me, mencuba untuk terbang melalui puncak KLCC. Adaa branii mak cik? TAkk kann. Hehe, so do I. hehehh. -..-

Otak yang gila, sawan, mereng semua ada.

Think about exam, it just killing me inside. Exam like a love song. I hate this love song. I love watching movie, shopping sampai pokai. Tapi, bila exam tiba, yang ku mampu hanya meratapi buku. Buku, I love buku. Ulat buku itu aku. Buku yang macam Klik atau Yezz! Paling tak pun buku yang teballah macam Harry Potter or Pts One punya buku. Physics? Jangan kata Physics, sivik punya buku pun aku tak sentuh. Pelajar macam apa lah aku ni. But at least, aku dah selesaikan five paper beb! bm, bi, ag, math and sej. Alhamdulillah, even aku tak rasa boleh dapat 'A' for all the subject. I know la beb, I can get pass punya. Extra sikit lah, creditt. Haha,tapi kalau semua 'A' pun lagi best. Tapi, SPM bukan senang macam makan kacang tanah. Susah macam kena cari ikan josh dalam tanah. Susah kan? reng reng.

Seekor tupai sedang jatuh ke tanah, digoreng hidup-hidup oleh Pak Jamil (bukan nama sebenar) lalu dimakan daging itu sehingga tinggal tulang otak dan dicampak ke dalam longkang. Tulang otak dimakan kulat. TAMAT.

10 September 2011

Sleep

Manusia perlukan tidur kan? HAHA. Hari ni bosan jugak. Tapi, dua hari lepas hari yang gembirakan! Aku kan Geunshin addict, so aku rasa happy bila dpt tahu dorang bergandingan lagi. Kali ni jadi model untuk codes combine. Hihi, bapak bahagia lah aku! kdrama Heartstring. Aku nak tegok sangat cerita tu. Park Shin Hye jadi heroin tau. Aku baca komen kat Youtube kata cerita tu sangat best. Nak tengok ni ~ Bila kat M'sia nak ditayangkan cerita tu??

Ok, since manusia perlukan tidur. Apa kata aku tidur sekarang?
BYE <3


BYE!!

7 September 2011

Falling to pieces

Kisah aku tak sesedih korang dan kadang-kadang hidup aku tak sebahagia korang. Aku tanya balik diri aku, mana-mana saje aku pergi mesti aku terfikir dia. Kenapa. Kenapa aku ni bodoh sangat nak fikir dia sedangkan dia lagi bahagia, riang ria dan suka hati. Aku tanya lagi. Kenapa aku sibuk nak tahu hal dia, news pasal dia? Dia tengah gembira dengan gurlfie dia. Kenapa dengan aku ni. Tak boleh lepaskan dia walaupun dah beratus-ratus hari, berpuluh-puluh bulan dia hilang. Dia tak tinggal kawasan sini dah! Sambung belajar entah kat pelusuk mana. Yes! Meskipun aku malas nak cakap, tapi gurlfiee dia hot. Aku tanya lagi. Aku ni siapa nak lawan awek dia yang cantikk tu. Aku ni orang biasa je, sedangkan awek dia kaya, cantik, pandai, hampir sempurna. Aku? Aku ni siapa? Awal-awal lagi aku dah sedar. Dia bukan milik aku. Tuhan mesti akan beri dia yang lebih banyak baik daripada aku sebab aku tahu aku mesti tak akan dapat dia. Aku tahu. Sebab dia bukan untuk aku. Dia bukan untuk aku. Aku yang masih hidup mesti kena terus hidup. Aku tak pernah meminta dia jadi aku tak pernah ditolak dia. Tapi, tiap kali aku ada dekat dengan dia, aku cuma dapat perhati dia sebab dia tak perasan adanya aku kat situ. Aku tak layak. Aku dah lama cermin diri aku. Manusia ni nak bersama dengan kau? Memang sengal. " Oi, perempuan! Cermin diri kau dulu. Kau siapa, aku siapa?" aku taknak dia ungkapkan fool sentence tu. Sebab tu aku diam bila masih aku sedar yang aku sayang dia. Tapi, tak ada guna sebab walaupun perasaan ini takkan pernah berakhir, aku tahu ia takkan pernah diisi dengan harapan yang ditunaikan. Kau tak faham sebab kadang-kadang drama hidup ni bodoh. Yang bodoh itu datang dari aku sendiri. Tak pandai kawal perasaan! Aku benci terus mengharapkan dia. BENCI. Andainya ada yang tahu macam mana perasaan aku ni. Janganlah dengar aku membebel sebab kau akan pening. Ya Allah, aku mohon tolonglah kau buat aku lupakan dia. Aku ada alasan tersendiri. Aku nak tengok dia bahagia sambil aku tersenyum sampai ke telinga bukan nangis macam orang gila. Dah penat, tak larat. Tunggu masa bila aku akan lupa dia hundred percent 100%  .

Fateen Nur Nadhira

23 August 2011

Apa Rasa Kau?

Aku bukan nak cakap apa. Tapi, kalau kau rasa kau kawan dia, boleh tak kau hormat dia sikit. Mentang-mentang dia sayang kau lebih dari BF dia. Tak semestinya dia tak sayang BF dia. Kau boleh cakap kau suka BF dia direct direct kat dia?!!. Kau boleh siap bagitahu kat BF dia lagi kau suka kan! Jap! Aku nak tanya, kau kawan jenis apa? Kau kata kau kawan baik dia. Kawan rapat, sehati sejiwa konon. Kau tahu kan laki tu syg sangat kat dia. Asal kau nak sibuk!? Aku tak marah kau. Aku bengang kat diri aku yang aku tak mampu nak marah kau sebab dia pun tak marah kau. Tapi, kau tahu tak dia nangis tau bila dia tahu kau suka BF dia. Dia tak tahu dia nak korbankan BF dia atau KAU! Kau ingat dia tak de perasaan ke? Dia kawan aku jugak. Kita member kan? Kau betul-betul dah buat dia menangis. Kau betul-betul dah buat hubungan dia dengan BF dia renggang sikit. Dahlah dorang banyak masalah. Kau kalutkan lagi. Aku memang penakut sebab tak berani marah kau kan. Tapi aku memang marah, kau buat kawan aku nangis sebabnya dia sayang kau, dia rasa nak lepaskan BF dia demi kau. Kau patut sedar, kau tau tak? Takde kawan sebaik dia, kalau aku dah lama BOM kau hidup-hidup. APA? Kau simpan gambar BF dia dlm phone kau? Kau siap tunjuk kat dia lagi? Apahal kepala otak kau senget sangat? Kau tak reti jaga perasaan orang ke? AKU MALAS nak cerita pasal seorang kawan yang macam kau ni. Ada jugak dalam dunia. Boleh buat muka seronok bila cerita pasal BF dia kat dia? Kau ingat tu BF kau ke? damn.
Not really BF.

2 August 2011

She Told You

Bila aku nampak dia, aku tak tau apa yang aku rasa. Entah. Aku harap aku tahu tentang rasa yang aku rasa tu. Sebab bagi aku, aku memang tak boleh suka dia. Hidup yang penuh dengan drama. Memang susah. Aku harap aku dapat jalani drama ini dengan sempurna. Aku yang membebel pun macam drama.

Fateen Nur Nadhira <3

31 July 2011

I Feel Empty

Sungguh rindu setengah mati kat alfarians! I wish aku dapat putarkan masa untuk harungi semula keadaan masa aku form 1,2 and 3. Honestly, aku memang rindu saat tu. That time, was a really great time. Ok, hari tu, Azda Liyana datang sekolah. Dia nak ambik sijil ape benda tah. Dia sekarang study kat MRSM ????. Aku lupa Mrsm apa. Aku sangat rindu dia sebab dia tak bayar hutang KFC lagi. HAHA. Tak. Aku rindu dia, and all of the makhluk Al-Farabi dulu. Huh! Sedih. Nak nangis. Tapi tak ada apa yang aku boleh buat. Hanya tunggu diorang balik sini and set date for dating! Mereka punya muka dah lain. Ada yang makin kurus, ada yang makin chubby. But yang paling penting, I miss them SANGAT! Hey, kawan! Bila jumpa nanti, pergi clubbing nak? Merepekk dah si Fateen -.-'
That girl who's wearing school uniform is me. And the tangan panjang girl is AZDA for short.
Fateen Nur Nadhira <3

I Don't Care

Aku tak kisah apa orang nak cakap pasal aku. Dulu, aku pernah send post yang aku tak nak on blog aku sampai SPM tamat. Tapi, aku tak mampu lah. Aku sangat rindukan blog. Aku nak curahkan ekspresi hidup aku kat sini. I don't have diary. Aku malas nak menulis.

Aku dah beautify blog tapi tak tahu cantik ke tak? Aku tak kisah cantik ke tidak blog aku sebab aku memang tak kisah. Kadang-kadang aku jeles noo tengok blog orang lain serba cantik dan lawo. But, realitinya memang aku tak kisah pasal blog aku. I just want to write here. Bukan nak show off to semua yang aku mampu buat blog cutee. Tapi factnye, memang aku jealous kpd mereka yang mempunyai blog comel. Aku rasa blog aku je buruk. Yang lain sume hebat. Hurrmmph. Just what I said, I Don't Care! Tapi, kadang-kadang aku kisah juga.

I don't feel like to having SPM. Hidup sekarang cuma nak enjoyy je. Face to face dengan buku tidak langsung. Yes! I really care about SPM. This is my life license. Aku target nak masuk UITM. But, aku rasa macam tak mampu. By the way, yes! I got PLKN. What the hantu Kak Limah balik rumah der? But, anyway. Thanks to orang yang pilih aku tu. Appreciate sangat! Takut.

Hey, winkwink. Seriously, rindu kau gila. Kalau dapat tengok kau lagi. Mesti bestkan? 
Puasa esokk! Selamat menyambut Ramadhan! Puasa, jangan tak puasa. Lepas puasa, RAYA. Then, ? SPM.
Ingat sikit.

LOL. Sampai sini. ASSALAMUALAIKUM.

FATEEN NUR NADHIRA <3

26 June 2011

Finally, dah siap!

Semalam, saya dok ubahubah blog sampai terpadam shoutbox. Fuhh, nasib baik hari ni dah isi balik shoutbox. Tapi, SHOUTSHOUT yang diSHOUTkan oleh orang ramai dah hilang, sangat sedih. Dah buat header baru, ada elmo lagi! Bapak cutelahh elmo. HAHA:DD

Semalam jugak, adik saya cakap camni, 
 "Kakak, ko nii orang lain dah lama minat elmo, kau baru sekarang nak minat, entah papela kau ni,"

Saya ponn balas lah dengan penuh kekejamannya,
 "Suka hati akak lahh, kau sibuk pehal. Tampar japp gi kang,"

Jawab aku sambil buat muka ala-ala singa. Cehh, saya ni sebenarnya garang sikit. Sikit je tak banyak. Oh, sayangkaulahhblog! Takutnya nak customize blog lagi. Takut jadi tak cantik. Bukan apa, aku ni bukanlah pandai sangat nak meng 'adjust' blog supaya nampak cute mute dan comel lote macam AIN ZAMBRI ni. HAHA :DD.

Dahh, tamat.

23 June 2011

Park Shin Hye

Uhh. Saya semakin addict dengan Park Shin Hye ni. Dye sgt cute lahh dan cantek taww tak? When Park Shin Hye want to visit Malaysia.? Sumpah, saya tunggu dia datang sini taw! Haha, i love to see her. And now 2011, she will coming with her new drama with vocalist of CN blue. Sape lagi kalau bukan Yong Hwa.

*Tapi, apaapapun, I still adore her with Jang Geun Suk. Haha:)

Tahu tak kenapa saya sangat suka this korean actress? Sebab, dia sangat berbakat. She can sing, act, dance and playing instrument like guitar and piano. Haha, plus dia sangat cantik and she has neutral beauty. I think she does'nt make plastic surgery taw. Dia start acting since 13. Saya rasa lahh. Saya tengok muka dea dulu dengan sekarang sama je. Tak ada apa yang berubah cuma dia semakin cute je. Haha.

GEUNSHIN/SUKHYE COUPLE

COMEL KAN?

JGS BUAT MUKA



Natural Beauty
GARDEN 5 Promote



COMEL

I <3 THIS
BUAT MUKA CUTE PULA.

SUPERDUPERCUTE
AND lastly, her becoming 2011 drama.
Actually, saya ada banyak lagi gambar Park Shin Hye taw. Tapi penatlah nak upload and write caption for each picture. Hmmphh, whatever it is. Psh, I wish you good luck and all the best. And, Don't forget Jang Keun Suk taw PSH. I like You with him. HAHA :D




*Daa! suda lama ta on Blog, tulis pasal korea pulak. Tapi saya nak citer yang saya dah suka elmo. HAHA. 
<3 elmo.

19 May 2011

HISHH =,=

Addicted with Korean ni! Pusingpusing balik, sekarang saya mahu addicted dengan Spm pula. Hissh, saya rasa tahun ni saya makin pemalas lahh! GRRR >,< . Itu sajee nak cakap sebenanya. HAHAHAHA. Budu betul!

Apeape pun, even Bigbang tuh sudah lama. Tapi, saya tetap suka mereka! Chua hae Big Bang! Sarang Sarang Sarang Big Bang. Over pule.

Suka tengok IU. Comel pulak.:)) Sunny SNSD aegyo hebatt!

I don't feel anything right now. Just wanna sleep and having a very nice dream.

CUTE! BIGBANG, BANG BANG.

HAHA, still comel even time tido punn! HEBAT:)

17 April 2011

Playful Kiss

Lovee this K-drama! Playful kiss atau Mischievous kiss atau naughty kiss memang cerita yang tersangat HOT!

Kim Hyun Joong ( SS501) tu dahlah HOT tapii dia playboy =,='( BAEK SEUNG JO)
Jung So Min pula cutee sangat-banyak.( OH HA NI)

Jalan cerita drama ni memang best. Tapi, ada my kawan yang tak suka cerita ni sebab dea admire HERO tu. HAHA, dea jeles sama itu HEROIN. ceit! Cerita ni memang popular sampai ada fans minta siri kedua untuk drama ni. YOUTUBE siap buat 7 episod untuk sambungan drama ni. Harap-harap ada yang siri kedua pulak. Mischievous Kiss 2. HAHA.

All the memories (:
SWEET <3

This pic I edit sendiri tau. HUHU. nice kan. haha.

Their English Teacher

Jelesnye tengok mereka . HUH.

 
Self-Cam
Lepas dah baca entry ni. Jangan lupa tinggalkan jejak kat shoutmix eh. BYE. And, jangan lupa tengok drama ni bagi sesiapa yang tak tengok lagi.

.BYE.

15 April 2011

NOPE

Kali ni biarlah aku terus-terang. Aku tak benci kau tapi aku sayang kau.
Kali ni biarlah aku bagitahu kau. Aku bukannya cemburu kau dengan dia, cuma aku jeles je.
Kali ni biarlah aku luahkan. Aku taktahu apa perasaan aku kat kau.
Kali ni biarlah aku cakap. Aku suka kalau nampak kau walaupun kau tak suka nengok aku ni.
Kali ni biarlah aku story. Suka aku kat kau tak bole menandingi suka kau kat dia. Aku tahulah.
Kali ni biarlah aku terangkan. Aku bukannya sape-sape. aku tak hot. Aku ni tak layak untuk kau. Dan kau tahu itu.
Kali ni biarlah aku nyatakan. Aku tak bole berhentikan perasaan ni. Mungkin akan lupa. Tp tak tahu bile.
Kali ni biarlah aku suarakan. Aku sakit sangat bila kau macam takde perasaan langsung kat aku. Even, nak pandang aku pun kena fikir 1000 juta kali.

Ketahuilah wahai someone, aku bukan nak memiliki kau cuma aku hanya ter'ada' sesuatu feeling je kat kau. Cuma aku tak tahu ape perasaan tu. Aku bukan perfect. So, aku minta maaf. Kalau tuhan izinkan, perasaan ni pasti akan lenyap suatu hari nanti.                                                                       

Tragedi di makmal kimia

Kisah yang aku mahu story ni memang agak seram dan menakutkan. HAHA! 
Ok, mula-mula teacher demo satu experiment about dihydration. So, kita orang pon tengok dengan penuh khusyuk. Cehh! Then, cikgu suruh kitaorang buat sendiri experiment pasal esterification.
Kitaorang pon tunjuk muka lagak berani dan sangat yakin untuk buat experiment tu.

Member aku terdiri daripada:
- KYRA
- PIKA
- Aku (FATEEN)
- ZAHA
- ZAHI

Test: Do esterification experiment.

Mula-mula, everything going smoothly. But, bila start nak boil campuran chemical substances tu. Kyra menunjukkan belangnya when boiling the substances. Teacher cakap jangan bakar directly. Tapi, si kyra ni degil, pergi juga bakar directly proportional terus. Kitaorang dah cakap dah. "Kyra jangan rapat sangat dgn muncung bunsen burner tu". TETAP DEGIL. Biasalah, bila cecair tu dah panas, mestilah membuak-buak. Tapi bila dah sampai termercik keluar dan dengan FIRE-FIRE nya. Barulah si Kyra menjauhkan cecair itu dari api. Cecair yang termercik keluar tu berapi-api. Tapi taklah teruk. Said cepat memadamkan api tu. Wosshh! Teruk benor kejadian tu. First time in my life duh. Tapi, hope hope this thing takkan buat teacher marah.

Anyway, sorry teacher sebab tak dengar arahan. MENYESAL =,='

SENYUM (:

14 April 2011

Hey, KAWAN.



Aku tak taw kenapa kau macam nak jauhkan diri kau dari aku? Aku pun tak tau aku salah apa dengan kau. Tapi, nampak jelas sangat yang kau macam tak nak layan aku sangat. Aku dapat rasa lah. Kalau aku ada salah, aku minta maaf sangat. Mungkin hari ni kau bad mood sampai malas nak layan aku. Ataupun kau dah bosan dengan aku. Hummph, aku minta maaf. Kalau kau tak suka kawan dengan aku. Bagitahu je, then aku akan jauhkan diri aku dari kau. Kalau kau tak suka aku, kau tolonglah beritahu. Takkan tegur kau lagi. If kau nak lah. Tapi, kitakan kawan. Tak bagus lah putuskan ikatan tu. BTW, aku minta maaf sangat if aku ada terbuat salah kat kau masa aku tak sedar. Aku pun manusia juge. Kadang2 aku buat salah. Kau mestilah tegur aku apa salah aku. So that, aku boleh perbaiki kelemahan diri aku tu. Well, You know, I'm not a perfectly human be. 

Apa-apa pun, aku minta maaf ok.
FoolThing,
(Fateen Nur Nadhira)
To: Her (:

13 April 2011

SAKAI

Woi, Internet! Apsal kau semakin hari semakin lembap? SAKAI! HAHAHA! Tolonglah, once ni je kau tolong laju sikit ye.

I hate you if you slow,
I lovee you if you fast like UNIFI.

hehe:)

12 April 2011

Water SplashSplash

Tadikan kat schoolkan, HAHAHA! Benda lawak jadi kat aku. HAHA. Tak mampu aku nak cerita, sebab malu lahhh.
Mula-mula macam ni, first-first aku baru balik dari makmal ICT then aku pergi kelas. Wahh! Terasa haus ni. Aku pon mencapai mineral water jenama sekolah aku. Then, Syakirah pon nak minum air dia. Aku memerhati muka dia yang agak putih itu sambil aku membuat muka sombong. ( Kyra:BFF) Aku pun mencapai Mineral water
Aku merapatkan air mineral itu ke mukaku sambil membuat muka egois ke arah Syakirah. Pastu, perkara ini berlaku dengan sekelip mata. Air yang aku nak tuang ke mulut aku tersplash ke arah muka ku bahagian kiri. 
So, basahlah bahagian kiri muka aku dan tudung. Haishh, Syakirah gelak tengok aku yang basah dengan nada WAKAWAKA! Geram taw.
So, pengajarannya. Jangan buat muka sombong ketika mahu minum air dan baca BISMILLAH dulu. Kalau tak korang akan jadi macam aku jugak. Aiseyh man, malu duh =,='
All the ahli bintang kejora ( kelas aku) yang nampak aku membuat aksi splash menggelakkan aku dengan nada waka waka juge :<
Gambar hiasan je ni, takde kena mengena dengan story buduhh tu. Her hair is nice BTW. HAHA.

Buduh.

Kamera aku hilang. HADUHH! Wey, kamera tu baru beli tahun ni. Macam mane lahh boleh hilang. Ngek betul. Aku dah cuba cari. Tak jumpa! Kameraku sayang, janganlah macam ni. Pulanglah ke pangkuan aku balik. Aku janji akan take care kat kau lebih, wahai kameraku yang cun melecun. Please, come back. Aku nak guna kau sekarang. Aku nak Capture photo banyak-banyak. Aku janji ni akan charge battery kau sampai full and takkan gune selagi tak full battery. Aku nak kau balik. Aku sayang kaulah. Kaulah kamera aku yang paling aku sayang sebab kau comel. Kemana kau pergi? Kau tak rindu aku ke? Kau dah tak sayang kat aku lagi ke? Hmmphh, I really need you now, my cutest camera ever.

I <3 You, My Cutecute Cam!

11 April 2011

BIGBANG

Sape kenal BigBang, angkat kaki. Sape yang tak kenal, memang dahsyat lah korang. Aku ade story nak share sket. Ni Syakirah la, suruh aku tengok cerita ni.

Here, Secret BigBang. Story ni diadaptasi from Kdrama yang bertajuk 'SECRET GARDEN' yang dilakonkan oleh HYUN BIN-hyung tu. Cerita Secret BigBang ni lawak duh. 

Pemegang watak UTAMA:

TOP: Kim JooTop ( Hero baik punye)
GDragon: GRaim ( Heroin HOT punyee)

 Lawaklah cerita ni. Geli pun ade jgk. Tahu tak fakta ni? Top kiss bibir Gdragon betul-betul punya! Huh! Yelk.
Btw, Seungri sekarang kenapa jadi handsome sangat ha?! Betul. Dulu takdelah hensem mane. Tapi, sekarang meletoplahhhh. Bagus-bagus. Dea makin TUFF ni.
Taeyang dalam story tu sangat cunlah. Rambut dia tu ta boleh blaaa punye. Sukar nak beza lelaki or perempuan ni.
Haha, lelaki yang paling dahsyat dalam story tu adalah Daesung oh! Dua watak pula tu! Ish2, smell-smell. Haha, SI HIDUNG.

Quote

When I say, "I love you," it's not because I want you or because I can't have you. It has nothing to do with me. I love what you are, what you do, how you try. I've seen your kindness and your strength. I've seen the best and the worst of you. And I understand with perfect clarity exactly what you are. 
Ayat power ni aku dpt from:
Amoy Manaf

Perlu ke?



Perlu ke? Perlu ke aku bagitahu kau? Kau tahu tak, kau ni betul-betul menyampah. Kau tahukan? So, kenapa kau buat macam bodoh haa?! Tadi, aku nampak kau lagi. Tapi, kau tak perasan. Takpelah, sekurangnya kau tak nampak aku. Kau kan tak suka tengok aku. Huh!

Aku sayang kau, tapi... Hummph. Kenapa boleh wujud perasaan macam ni? Aku taknak. Aku cuma nak cinta kat tuhan je dan jadi kaya raya. Huhahaha:D Bleh shopping ni! Aku harap perasaan bodoh terhadap kau ni akan hilang suatu hari nanti. 



Aku taknak kacau kau lagi, tau! Sebab aku nak kau happy. =)

9 April 2011

Lee Hong Ki

ARGGGGHH! Why you are so HANDSOME??? Oh, my cuppycuppycake! I love u <3


Freaking HOT right? Uhh, damn cute!

8 April 2011

You

Hey, der! I just wanna say,
 
I really mean it.

Hard

Sorry wey. Aku still tak dapat lupekan kau. Aku maseh cube. Kau rimas ye?
Aku tengah cuba tapi bila tertengok kau tak kira gambar atau apa. Segala yang aku buat sia-sia wey! Tell me how can I forget you easily just like I easily fall to you. Bagitahu manusia ini sebab dia tak tahu. Takpe, tinggal lagi beberapa bulan. Mungkin lepas ni aku takkan nampak kau lagi. Ok?

SINCERELY: sibudakngada-ngada

7 April 2011

sorry!

Hey, what's up? Hee :)

Emm, to seseorang... Even aku tahu yang kau takkan baca entry aku tapi aku rasa kat sini jelah tempat yang mampu aku cakap yang aku minta maaf ok? Tak pernah terlintas dalam fikkiran aku nak rosakkan semuanya. Kau dah happy sekarang. And I know, bila aku takde lagi kau 'bahagia' kan? Ok, kalau macam tu, FINE.

Aku tahulah aku tak macam dia sebab dia perfectkan? Yes. I agreed. Memang dia sempurna sangat. Aku pun sedar yang aku bukan siapa-siapa bagi kau dulu atau sekarang. Baiklahh. Tapi aku still nak cakap yang aku minta maaf. Hey, mungkin sampai bila-bila kau takkan tahu pasal entry ni. But, its okay sebab aku tak mampu nak cakap depan dengan kau.

Kau kan tak suka aku kacau hidup kau. Aku ni menyusahkan kau je kan? FINElah wey. Aku sayang kau lagi tapi kalau kau dah jumpe 'dia' tu, takpelah. Aku accept je.

Lepas ni, kalau kau terserempak dengan aku ke. Tolonglah buat macam kau tak kenal aku. And i will do the same thing la kan. Lagi satu, kalau boleh, aku taknak kau nampak aku pun. Takpe, bila aku dah besar nanti, aku nak cari rumah jauh-jauh dari tempat kau. Harap takkan berjumpa sampai bila-bila.

Ini pengorbanan aku untuk kau. So, aku harap kau terima. Since I've no good for you, then I let you go. Ok, bye!